Recension av Välkommen till LA, Baby av Moa Eriksson Sandberg

 
Titel: Välkommen till LA, Baby
Författare: Moa Eriksson Sandberg
Orginal Titel: -
Serie: -
Sidor: 212
 
Text från baksidan av boken:
Doris och bästa kompisen Ottilia har tagit paus från universtitesstudierna för att åka iväg på drömresan till amerikanska västkusten. Där ska de hänga på stimmiga barer och mysiga antikvariat, lära känna hundögda poeter och sångare i indieband.
Hemma i Sverige finns Niklas, killen som Doris är i det närmaste besatt av. Han vill inte ha henne, vilket bara gör honom ännu mer intressant. Under resans gång tänker Doris förvändas, bli någon annan. Någon som golvar Niklas, får honom att fatta!
Men allt förändras när Ottilias självcentrerade pojkvän dyker upp. Helt plötsligt står Doris ensam i en främmande stad. Drömresan ser ut att bli en mardrömsresa ....
 
Mina egna tankar om boken:
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken, den var inte så bra som jag trodde. Jag önskar att man hade fått reda på mer om Doris och Ottilia i Lund och hur det kommer sig att dem stack till USA förutom på grund av Niklas. Men det jag gillade med boken var att man fick reda på mer om USA och se olika områden. Jag var inte så intresserad av själva relationerna mellan alla karaktärerna. Hampus tyckte jag inte om alls - han var bara gnällig och det gjorde Ottilia gnällig vilket i sin tur gjorde Doris gnällig. Nej jag var ingt fan av denna boken.
 
Betyg: 3/5
 
Tack Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret!